II Jornadas de la Cátedra APIN / XXX Jornadas de Folklore y Cultura tradicional de Ortzadar Euskal Folklore Elkartea

• Hezkuntza patrimoniala Ondare Kultural Materiagabearen eremuetan

Egitarau orokorra ikusi

Data

2014ko urriaren 22an

​Tokia

Iturramako Civivox-eko aretoan ​

Ordua

17:00 h.

Ihardunaldi zientifikoa

Egitaraua

Ongi etorri musikatua = Ana Telletxea (Ortzadar)

Nafarroako ondare materiagabearen Artxibo Katedraren aurkezpena eta egindako eta jardunean diren lanen aurkezpena: Dr. Patxi Salaberri. Katedraren Zuzendaria. NUP

HASIERAKO HITZALDIA "La educación patrimonial (y el PCI)". Olaia Fontal Merillas Doktorea. Valladolideko Unibertsitatea

AURKEZPENAK

Nafarroako dantza tradizionalaren Atlasaren aurkezpena. Karlos Irujo. NUP eta Ortzadar

"Nafar Aire Zaharretan: viejas canciones vascas de Navarra" liburuaren aurkezpena. Txema Hidalgo "Kapare", idazlea eta kantuzalea

"Gogoan: ahozko iturriak baliabide didaktiko gisa" proiektuaren aurkezpena. Mikel Ozkoidi, Iturrama BHIko irakaslea.

OKM-ARI BURUZKO UNITATE DIDAKTIKOAK (JARDUNEAN DIREN LANAK). Alfredo Asiáin (NUP), Juanjo Zubiri (NUP), Ana Telletxea (Ortzadar) eta Amaia Azkarate (Ortzadar).

Gonbidatutako hizlariak

Francesca COMINELLI doktorea. Paris 1-eko Unibertsitateko irakaslea. Ondare kultural eta kulturaren ekonomian espezialista.

Olaia FONTAL MERILLAS doktorea. Valladolideko Unibertsitateko irakasle titularra. Espainiako Ondare-Hezkuntzaren Behatokiaren Zuzendaria eta Hezkuntza eta Ondarearen Plan Nazionalaren zuzendarikidea.

Kontzertuak

Ortzadar Euskal Folklore Elkarteak hiru kontzertu antolatu zituen ziklo honetan.

1. KONTZERTUA: Zabaleta anaia-arrebak + Xiberotarrak. Gipuzkoako eta Zuberoako kantak.

Fecha: 2014ko urriaren 11, larunbata. Ordua: 19 h. Iraupena: gutxi gora-behera 90 minutu. Tokia: Civivox Kondestablearen Jauregiaren Ekintza Aretoa.

2. KONTZERTUA: Xendarineko ahizpak + Beltxaren. Nafarroa Garaia zein Beherako kantak.

Fecha: 2014ko urriaren 18, larunbata. Ordua: 19 h. Iraupena: gutxi gora-behera 90 minutu. Tokia: Ortzadar Euskal Folklore Elkartearen Aretoan.

3. KONTZERTUA: Ortzadar kantari taldea. Ortzadar-en kanta tradizionalari buruzko bi diskoen entzunaldi komentatua.

Jornadas, Conferencias
Investigación en Navarra y Baja Navarra