• Español
  • Euskara

• Zenbakia:
  • Orrialdeak:
  • ISSN:
Educación; Educación Secundaria; Narración Digital; Patrimonio Inma-; Scratch; Terial;

Nafarroako Ondare Materiagabearen Artxiboak hainbat irudi, testu eta soinu elementu ditu, eta Nafarroa eta Nafarroa Behereko kultura aberastasuna ikertzeko eta ezagutzeko datu-base multimedia handi bat osatzen dute. Datu-base horiek oraindik ere urrun samar daude beraien erabiltzaileak izan litezkeenetatik: Lehen eta Bigarren Hezkuntzako ikasleak. Artikuluan estrategia didaktikoaren diseinua proposatzen da, narrazio digitalean eta transmedia komunikazioan oinarrituta, erabiltzaile objektibo horiekiko zubiak eraikitzeko gauza izango dena. Horretarako, ikasleen profila, eskola ingurunea eta ikasleen testuinguru digitala aztertuko dira lehendabizi. Jarraian, ondare materiagabeak narratiba digitalarekin duen lotura eta behar tekniko eta didaktikoak aztertuko dira, lan ildo hori garatu ahal izateko bideojokoak eta Scratch (MIT) istorio interaktiboak programatzeko tresnaren bidez.