Eguneroko ordutegia eta janariak

•       - Kultura-paisaiekin lotutako ezaguerak
  •       - Patziku Eta Joxan Perurena
  • Gutxi gorabeherako data:
    Leitza
    Zabaleta Zabaleta, Juanito

Hamahiru urte zituela hasi zen tailerrean lanean aita eta aitonarekin. Aitona lehena jaikitzen zen, goizeko seietan, esnea hartu eta tailerrera jaisten zen; ondoren aita eta azkenik bera joaten zen. Gosaria bederatzietan egiten zuten: baratxuri zopa, urdai edo txistorra taloarekin eta kafea. Hamaiketakoan gazta pixka bat eta ardo tragoa. Ordu batean bazkaria egiten zuten: potajea eta txerrikia edo baserriko beste jana, orduan ez zen arrairik. Ondoren siesta egin eta berriz lanera. Arratsaldeko bostetan, askaltzeko, gazta pixka bat jaten zuten berriz. Zazpiak aldera afaria: baratxuri zopa edo porru patata, xerraren bat eta esnea. Ondoren errosarioa errezatzen zuten denek elkarrekin sutondoan eta, elkarrizketa pixka baten ondoren, ohera joaten ziren bederatzietan edo lehenago.