Bedeinkazioak eta errezoak

•       - Ahaideak, familia eta herentzia
  •       - Sineskerak
    Arbizu
    Barandiaran Razkin, Mari Paz
    Labrit Patrimonio / Labrit Ondarea

ETXEA, GANADUA, UDABERRIA, APAIZA, BEDENKAZIOA, MAHAIA BEDENKATU, ARROSARIOA ERREZATU, JESUSEN BIHOTZA, AMA BIRJINA, FAMILIA SANTUA, ETXEZ ETXE, IRUDIA, ORDAINDU, ERREZOAK, KANDELA
Etxeak eta ganaduak babesteko, udaberri aldean apaiza bedeinkatzera pasatzen zen. Etxeko otorduetan mahaia bedeinkatu eta arrosarioa errezatzen zuten. Jesusen Bihotzaren, Ama Birjinaren edota Familia Santuaren kajoitxo batzuk egoten ziren etxez etxe ibiltzen zirenak eta, horietako bat etxean jasotzean, derrigorrez errezatu behar zen eta kandela bat jarri. Ordena zehatz batekin eramaten zituzten etxez etze eta, adibidez, haiei beti familia berak ematen zien irudia eta, haiek ere, beti familia berari ematen zioten. Beti zertxobait ordaintzen zen eta irudiak kaxoitxo bat izaten zuen dirua bertan botatzeko.